“Suruh mak dia senyap sikit, kena jauhi mertua macam ni…” – Lelaki mula ‘takut’ dekati Elfira Loy

| March 17, 2018 | 0 Comments

Isu putus tunang antara selebriti Sufian Suhaimi dan Elfira Loy terus hangat dengan kenyataan daripada pihak tertentu. Semalam, kecoh apabila ibu kepada aktres itu memuat naik beberapa status laman sosial yang lebih kepada meluahkan perasaan terbuku di hatinya.

Beberapa posting itu berkaitan dengan wang hantaran, wang simpanan, berkongsi cerita dengan media dan sebagainya membuatkan netizen dapat menghidu siapakah gerangan yang dimaksudkan oleh Filzah Yusoff itu.

Rata-rata netizen kurang senang dan tidak bersetuju dengan tindakan dia berkongsi luahan hatinya secara terbuka serta mengungkit dan menjaja kisah bekas tunang anaknya.

Ungkit kisah lama

Tak habis-habis kenyataan

Nasihat mak tu sikit

Namun ada juga yang berkata tindakan orang tua Elfira itu mungkin akan membuatkan ramai para jejaka di luar sana berasa ‘gerun’ untuk mendekati anak gadisnya kerana sifat dan arranging yang gemar mengungkit.

Perlu dijauhi

Lelaki pun takut


Sumber – ohmymedia

Kalau Hantaran Tinggi, Kenapa Tak Beritahu Awal-Awal’ – Ibu Elfira Loy

Nampaknya konflik putus tunang antara penyanyi Suffian Suhaimi dan Elfira Loy masih hangat menjadi bualan netizen. Kalau sebelum ini, ayah kepada Elfira sendiri meminta agar Suffian tidak memberikan sebarang kenyataan agar tidak lagi mengeruhkan keadaan.

Terbaru, seorang pengguna twitter berkongsi post ibu Elfira yang dimuat naik di laman Instagram. Ibu Elfira memberikan tips untuk menyimpan duit hantaran. Dia juga mempersoalkan kenapa tidak beritahu awal-awal kalau hantaran itu tinggi.

Tips simpan duit hantaran

Menerusi seorang pengguna twitter, dia berkongsi posting yang dibuat ibu Elfira di laman Instagram yang telah di privasikan. Namun, individu ini sempat screenshot segala post yang dibuat ibu Elfira.

Kenapa tak beritahu awal-awal?

Sepatutnya diri sendiri rasa terhina

 

Mungkin tak cukup ikhlas?

Walau bagaimapun, tweet ini mendapat perhatian pihak Elfira sendiri yang menganggap individu ini tidak sepatutnya menyebarkan luahan ibunya.

Tak perlu nak sebar-sebarkan


 

 

Category: Gosip & Hiburan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *