Recent Articles

‘Hahaha! We could destroy Malaysia in 1 second!’ – Netizen kecam kenyataan bongkak FB Jews News

| December 14, 2017 | 0 Comments

Sebuah laman Facebook berita Israel, Jews News, dengan sengaja mempersendakan Malaysia dan mengakui bahawa Israel boleh memusnahkan Malaysia dalam satu saat, mencetuskan pelbagai reaksi netizen.  Jews News yang berang dengan tindakan Kerajaan Malaysia mengarahkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) berada dalam keadaan siap siaga, menunggu isyrarat dan arahan daripada pihak tertinggi jika diperlukan untuk menyumbang peranan […]

Continue Reading

Nak melancong sambil jana pendapatan sampingan? Jom sertai Grabean!

| December 14, 2017 | 0 Comments

Terdapat banyak keluaran luar negara seperti kosmetik, barangan fesyen berjenama, koleksi hobi dan makanan ringan yang mendapat permintaan tinggi, tapi sayangnya ada yang masih tidak dijual di Malayia. Sehingga kini, ramai yang masih tercari-cari jalan untuk membeli-belah barang yang hanya dijual di luar negara dengan mudah dan menjimatkan kos. Ada yang perlu pesan kepada rakan-rakan […]

Continue Reading

‘Dari cermin sisi nampak ada lampu kereta, bila ditoleh, tiada langsung dan tiba-tiba…’

| December 14, 2017 | 0 Comments

Jomlepak.com sebelum ini menyiarkan kisah seorang pembaca yang pernah mengalami pengalaman yang menakutkan di Hentian Rehat dan Rawat (RNR) Tasik Raban, Lenggong, Perak. Beberapa penduduk di kawasan itu juga mengesahkan pernah mendengar kisah itu, malah tidak menafikan tempat itu adalah tempat ‘keras’.  Memetik laporan dari Sinar Harian Online yang menembual beberapa penduduk di situ berkata, […]

Continue Reading

‘List perbelanjaan kahwin ni lebih seram dari Pengabdi Setan’ – Netizen

| December 14, 2017 | 0 Comments

Baru-baru ini, seorang wanita memuat naik senarai semak perbelanjaan kahwin bagi pihak lelaki dan perempuan. Namun netizen terkejut melihat senarai semak yang panjang berjela itu.  Bagi netizen, selain menganggap banyak pembaziran, ada banyak lagi perkara yang tidak diperlukan dalam senarai tersebut.  “Ini dah grand sangat. Ala kadar pun dah okey, ikut kemampuan. Jangan ikut orang. […]

Continue Reading

‘Betul lah apa yang aku dengar malam tadi’

| December 13, 2017 | 0 Comments

Assalamualaikum. Saya ingin berkongsi kisah seram yang saya alami lebih kurang bulan 8 Ogos 2016. Ceritanya bermula begini. Hari Sabtu di malam hari, saya mengunjungi kenduri di rumah rakan saya di kampung di mana kakaknya berkahwin. Malam itu, kakaknya akad nikah.  Selepas kenduri lebih kurang jam 11 malam, kami yang muda-muda ini menunggu arahan dari […]

Continue Reading

‘Bila tahap stress isteri sudah melepasi paras hidung, suami jangan beri alasan’ – Ustazah nasihat golongan suami fahami isteri

| December 13, 2017 | 0 Comments

Ramai pasangan yang bila bertengkar, masing-masing enggan mengalah, apatah lagi cuba memahami. Ini menyebabkan pertengkaran itu menjadi semakin teruk dan akhirnya masing-masing tidak bercakap selama beberapa hari.  Menurut Puan Safura Ahmad Sharkawi, keadaan itu boleh diatasi sekiranya si suami cuba memahami isteri dan tidak memberikan alasan atau penjelasan ketika isteri sedang stress atau marah. Semoga […]

Continue Reading

‘Ujian DNA sahkan isterinya lahirkan anak luar nikah, kesian adik saya diperbodohkan selama ini’

| December 13, 2017 | 0 Comments

Hancur hati ibu dan keluarga apabila menantu yang disangka baik dan jujur rupa-rupanya sanggup menipu dan memperbodohkan mereka. Hasil ujian DNA membuktikan bahawa anak yang baru saja dilahirkan oleh menantunya itu bukan zuriat anak lelakinya, sebaliknya lelaki lain.  Sudah dimaklumkan kepada adik mereka, malangnya dia enggan percaya dan mula menuduh adik-beradiknya cemburu dan dengki dengan […]

Continue Reading

‘Pernah tak anda terlelap seketika sewaktu memandu?’ – Doktor kongsi betapa bahayanya Microsleep

| December 13, 2017 | 0 Comments

Pernah tertidur seketika semasa memandu terutamanya pada waktu awal pagi dan tengah hari? Awas! Anda berisiko tinggi untuk terlibat dalam kemalangan dan oleh itu, segeralah berhenti untuk tidur atau berehat seketika. Jangan sesekali memaksa diri untuk meneruskan perjalanan. Simptom-simptom microsleep seperti tersengguk-sengguk, kelopak mata semakin tertutup atau kuyu, mata terkebil-kebil, gagal fokus sudah cukup menandakan […]

Continue Reading

‘Selepas consult dengan doktor dan suggest makan clomid, Alhamdulillah mengandung lagi’ – Belle Al-Yahya

| December 13, 2017 | 0 Comments

Setiap pasangan yang baru berkahwin, pastinya mengharapkan kehadiran cahaya mata bagi menyerikan lagi rumahtangga. Ada yang mendapat zuriat awal dan ada juga yang lambat. Tetapi itu semua di atas rezeki Allah.  Selain berdoa dan meminta Allah memurahkan rezeki anak, suami isteri juga perlu berusaha untuk mendapatkannya. Apa yang penting adalah jangan berputus asa dan bersangka […]

Continue Reading

‘Dah la trip RM31, pastu kata wallet tertinggal’ – Pemandu Grab kesal kena game penumpang tak bertanggungjawab

| December 12, 2017 | 0 Comments

Viral di Twitter, luahan seorang pemandu Grab yang kesal dengan sikap seorang penumpangnya yang tidak bertanggungjawab telah menyebabkan dia mengalami kerugian RM31.  Menurut wanita yang dikenali sebagai Hani berkata, penumpang terbabit memberikan alasan tertinggal dompetnya dan berjanji akan membuat bayaran secara ‘online transfer’. Malangnya sampai ke hari ini dia masih belum menerima sebarang bayaran dari […]

Continue Reading