Recent Articles

Tertekan pedal minyak punya pasal

| December 15, 2017 | 0 Comments

Sebuah kereta yang dipandu seorang wanita merempuh kedai serbaneka sebuah stesen minyak di Jalan Pesona, Taman Pelangi Indah, Johor Bahru, jam 1.30 pagi tadi, lapor Harian Metro Sebelum kejadian itu, pemandu wanita berusia 19 tahun itu dikatakan sedang mengisi minyak di stesen minyak tersebut.  Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Shahurinain Jais berkata, […]

Continue Reading

‘Hancur jahanam apartment saya disewa lelaki ini!’ – Pemilik terkejut rumahnya musnah dan bil elektrik RM1,955 disewa lelaki Arab

| December 15, 2017 | 0 Comments

Alangkah terkejutnya pemilik rumah, Simon Landsheer, apabila mendapati apartmentnya telah dihancurkan oleh penyewa yang berasal dari Arab Saudi, lapor World of Buzz. Simon memuat naik 30 gambar dan video di Facebooknya menunjukkan betapa teruk kerosakkan yang dialami dan terpaksa menanggung kos ribuan ringgit untuk membaiki semula kediamannya.  Difahamkan, kediaman Simon ini telah di M City, […]

Continue Reading

Curi permainan dan pakaian bayi bernilai RM250, ibu dipenjara, denda RM1,300

| December 14, 2017 | 0 Comments

Seorang ibu dua anak dijatuhkan hukuman penjara sehari dan denda RM1,300 oleh Mahkamah Majistret selepas didapati bersalah kerana mencuri permainan dan pakaian bayi bulan lepas, lapor Bernama. Majistret Salamiah Salleh menjatuhkan hukuman itu selepas Bok Jen Nee, 37, mengaku bersalah di atas pertuduhan mencuri beberapa permainan dan pakaian bayi bernilai RM250.95 dari sebuah pasar raya […]

Continue Reading

Isteri trauma dirogol rakan suami yang menumpang tidur di rumah mereka

| December 14, 2017 | 0 Comments

Seorang anggota tentera dijatuhkan hukuman penjara selama 13 tahun dan enam sebatan oleh Mahkamah Sesyen Ampang hari ini, selepas didapati bersalah kerana merogol isteri rakannya ketika menumpang tidur di rumah pasangan itu, tahun lalu, lapor Bernama.  Hakim Syafeera Mohd Said menjatuhkan hukuman itu terhadap Koperal Mohd Zulkarnain Abdul Razak, 37, selepas pihak pendakwaan berjaya membuktikan […]

Continue Reading

Ibu lakukan hubungan seks dengan teman lelaki dan paksa anak OKU menonton aksi mereka

| December 14, 2017 | 0 Comments

Seorang isteri tergamak melakukan hubungan seks dengan teman lelakinya di hadapan anak bongsunya yang merupakan orang kelainan upaya (OKU), lapor Sinar Harian.  Wanita berkenaan melakukan perbuatan terkutuk itu di kediamannya di Sungai Jelok, ketika suaminya tiada kerana menjaga ibunya yang sakit.  Bagaimanapun, perbuatan wanita itu yang dilakukan sejak September lalu terbongkar apabila jiran memaklumkan perkara […]

Continue Reading

‘Malu tak malu jugalah bila orang persoalkan kenapa kerja jadi guru taska’ – Lelaki ini kongsi pengalaman jadi guru taska beri inspirasi kepada anak muda

| December 14, 2017 | 0 Comments

“Suka tengok mereka ketawa sebab mereka tak tahu childhood ini takkan kembali lagi sebenarnya..” demikian kata Adinata Gus, yang berkongsi pengalamannya menjadi guru taska, satu-satunya guru lelaki di dalam sebuah taska.  Kurang pengetahuan mengenai pendidikan awal kanak-kanak, rasa malu, tertekan bagai itu semua tidak menghalangnya dari berusaha menjadi seorang guru taska yang baik. Adinata banyak […]

Continue Reading

‘Hahaha! We could destroy Malaysia in 1 second!’ – Netizen kecam kenyataan bongkak FB Jews News

| December 14, 2017 | 0 Comments

Sebuah laman Facebook berita Israel, Jews News, dengan sengaja mempersendakan Malaysia dan mengakui bahawa Israel boleh memusnahkan Malaysia dalam satu saat, mencetuskan pelbagai reaksi netizen.  Jews News yang berang dengan tindakan Kerajaan Malaysia mengarahkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) berada dalam keadaan siap siaga, menunggu isyrarat dan arahan daripada pihak tertinggi jika diperlukan untuk menyumbang peranan […]

Continue Reading

Nak melancong sambil jana pendapatan sampingan? Jom sertai Grabean!

| December 14, 2017 | 0 Comments

Terdapat banyak keluaran luar negara seperti kosmetik, barangan fesyen berjenama, koleksi hobi dan makanan ringan yang mendapat permintaan tinggi, tapi sayangnya ada yang masih tidak dijual di Malayia. Sehingga kini, ramai yang masih tercari-cari jalan untuk membeli-belah barang yang hanya dijual di luar negara dengan mudah dan menjimatkan kos. Ada yang perlu pesan kepada rakan-rakan […]

Continue Reading

‘Dari cermin sisi nampak ada lampu kereta, bila ditoleh, tiada langsung dan tiba-tiba…’

| December 14, 2017 | 0 Comments

Jomlepak.com sebelum ini menyiarkan kisah seorang pembaca yang pernah mengalami pengalaman yang menakutkan di Hentian Rehat dan Rawat (RNR) Tasik Raban, Lenggong, Perak. Beberapa penduduk di kawasan itu juga mengesahkan pernah mendengar kisah itu, malah tidak menafikan tempat itu adalah tempat ‘keras’.  Memetik laporan dari Sinar Harian Online yang menembual beberapa penduduk di situ berkata, […]

Continue Reading

‘List perbelanjaan kahwin ni lebih seram dari Pengabdi Setan’ – Netizen

| December 14, 2017 | 0 Comments

Baru-baru ini, seorang wanita memuat naik senarai semak perbelanjaan kahwin bagi pihak lelaki dan perempuan. Namun netizen terkejut melihat senarai semak yang panjang berjela itu.  Bagi netizen, selain menganggap banyak pembaziran, ada banyak lagi perkara yang tidak diperlukan dalam senarai tersebut.  “Ini dah grand sangat. Ala kadar pun dah okey, ikut kemampuan. Jangan ikut orang. […]

Continue Reading